Leasing

Voor het leasen van een auto bestaan diverse mogelijkheden. Om voor uw situatie de juiste keuze te maken hebben wij voor u een aantal leasevarianten op een rij gezet. Binnen deze leasevarianten zijn vaak ook weer diverse mogelijkheden. Wij weten als geen ander dat leasen maatwerk is en helpen u dan ook graag met het zoeken naar een oplossing die het beste op uw wensen aansluit.

Operational lease

Full operational lease
Bij deze vorm van leasen heeft u maximaal comfort. U kunt dit vergelijken met het huren van een auto. De leasemaatschappij neemt de auto op haar balans. U betaalt maandelijks een tarief voor het gebruik van de auto. U bepaalt zelf welke componenten u mee wilt leasen. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Reparatie en onderhoud
  • Vervanging van de banden
  • Verzekering
  • Houderschapsbelasting
  • Winterbanden
  • Beheren van de brandstofadministratie
Een paar voordelen van full operational lease zijn dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de restwaarde van de auto. Het risico van een eventuele waarde daling van de auto ligt bij de leasemaatschappij. Zo hoeft u ook geen investering de doen bij het aanschaffen van de auto. U kunt uw kapitaal dan eventueel gebruiken voor uw core business.

Netto operational lease
Netto operational lease is een uitgeklede variant van de full operational lease. Hier zijn vaak de componenten rente en afschrijving in meegenomen. De overige kosten van de auto zoals reparatie, onderhoud en verzekering komen dan voor rekening van de klant. Ook hier heeft u het voordeel dat u geen risico over de restwaarde loopt en heeft u geen hoge investeringskosten bij aanschaf.

Financial lease

In deze vorm wordt u economisch eigenaar van de auto. De leasemaatschappij is hier de juridische eigenaar tot dat de laatste termijn en eventuele slotbetaling voldaan is. Doordat u, als economische eigenaar, de auto op uw balans heeft staan mag u deze ook gebruiken voor de investeringsaftrek. Bij financial lease betaald u alleen aflossing en rente. Zaken als het onderhoud, de houderschapsbelasting, vervanging van de banden en de verzekering zijn niet in het leasetarief meegenomen.

Lease Drive B.V.

Tobias Asserlaan 7
2662 SB BERGSCHENHOEK

T (015) 28 55 999
F (015) 25 12 384
E info@leasedrive.nl

KvK 54112796

Disclaimer | Privacy Policy